måndag 18 juni 2012

kärleks sufflè

Idag testade jag att göra sufflè för första gången. Det blev en chokladsufflè med vit choklad i. Hur många gånger har man inte hört att det ska vara så svårt att göra sufflè, när det i själva verket var hur lätt som helst. Det enda krukset är att den är känslig och sjunker ihop rätt så snabbt efter att man tagit ut den ur ugnen, så servera ögonblickligen!!







chokladsufflè

150 g mörk choklad
0,5 dl mjölk
6 msk socker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
4 äggvitor
vit choklad efter smak

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och sockra 5 st sufflèformar.
Smält choklade över vattenbad tillsammans med mjölken. 
Häll över den smälta choklade i en skål och blanda ner 3 msk socker och äggulorna. Smaksätt med vaniljsocker.
Vispa äggvitorna fluffiga och tillsätt 3 msk socker. Fortsätt vispa tills äggvitan är fast och glansig. 
Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten.

Hacka den vita chokladen grovt och fyll formarna med smeten och tryck ner bitar av vit choklad.
Grädda i 14 min. Ta ut och servera genast med lättvispad grädde.
bon appétit<3

4 kommentarer:

  1. Den såg ju super härlig ut!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Som jag sa så e dom lätta att göra också så det e bara att testa :)

    SvaraRadera
  3. De ser ju jättegoda ut! Jag gjorde såna en gång men de blev inte alls bra =(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket var själv riktigt nöjd. Du får helt enkelt testa mitt recept och se om du lyckas;) Vad roligt att du hitta hit du är en av minna absoluta favoritbloggar!!!

      Radera