tisdag 19 juni 2012

Fläderblomssaft

Så var det dax för årets sats fläderblomssaft. Både jag och min sambo älskar den här saften, den går både att dricka och använda i olika desserter. Passa på att göra lite fläderblomssaft ni kommer inte ångra er!

Fläderblomssaft

2 L vatten
2 Kg socker
2 citroner
30 klasar fläderblommor
50 g citronsyra

Lägg blommorna i en stor eller flera mindre behållare som går att stänga till ordentligt. Hälla sedan vattnet och sockret i en kastrull. Skiva citroner och lägg ner i blandningen. koka upp & lägg sedan citronskivorna i behållarna (om du vill ha lite beskare saft). häll på vätskan på blommorna och låt stå i 3 dagar.
 När saften ståt i 3 dygn så silar man först ner saften i en bunke eller liknande och lägger ner citronsyran sedan kan man hälla i saften i den behållaren man vill ha den i.
 själv brukar jag ha saften i större plastbytter som jag fryser in så håller saften tills man ska göra en ny sats nästa år =O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar