måndag 6 maj 2013

Chokladmousse

Gjorde lite vanlig Chokladmousse 
nu i helgen som jag hyvlade lite mörk choklad över.

 Ibland är det gått med en liten lättare efterätt om man fått i sig lite för mycket tunga kakor;0)

Chokladmousse


2 dl grädde (vispas)
1 dl grädde (kokas)
1 1/2 dl mörk choklad
1/2 dl äggulor
1 dl sockerlag (50% socker/50% vatten)
1 nypa flingsalt

Gör så här:


Vispa upp 2 dl grädde och ställ åt sidan.
Koka sedan upp 1 dl grädde och häll den över den hackade chokladen och rör om tills du får en len och fin tryffel.
Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i.
Koka upp sockerlagen och häll över äggulan samtidigt som du vispar tills du får ett härligt skum.
Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet, blanda väl och ha sedan i den vispade grädden och flingsaltet.
Blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut. Fyll valfria glas och stoppa i kylen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar