chokladkakan
100 g smör
3 dl socker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 st ägg
200 g blandade hackade nötter
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader och smälta smöret. Blanda sedan de torra ingredienserna (inte nötterna)och vispa i smöret, sedan äggen. Häll smeten i en smord form och strö på nötterna (jag brukar själv ha på hasselnötter, mandlar och pecannötter).
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Knäckglasyr
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 tsk smör
Gör så här:
Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull och koka kraftigt i ca 3-4 minuter. Tag ifrån värmen och blanda i vaniljsockret och smöret.
Ringla glasyren över kakan och ställ in den i ugnen i ca 7 minuter eller tills glasyren börjar bubbla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar