lördag 21 september 2013

Daimtårta med maräng & Glass


Receptet till den här kakan fick jag i gymnasiet på hemkunskapen, sedan dess har jag använt det många, många gånger & det är en riktig favorit. Vem älskar inte daim med glass och maräng<3 Det är precis som det tar ut barnet ur en:) Riktigt barnsligt god med andra ord! 




Bottnen


3 äggvitor
2 dl socker
1 1/2 dl sötmandel

Glass


3 äggulor
3/4 dl socker
1 dl ljummet kaffe
2 pkt dubbel daim
3 dl vispgrädde

Gör så här:


Bottnen: Sätt ugnen på 150 grader.
Mal mandeln i en mandelkvarn.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
Vänd försiktigt ner mandeln i vitan.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter.
Häll i marängsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 min.
Tag ut kakan och låt den svalna i formen.

Glassen: När marängen svalnat så vispar man äggulorna med sockret vit och fluffigt.
Finhacka daimen och blanda den med kaffet.
Vispa grädden och vänd ner äggsmeten och kaffeblandningen.
Häll glassmeten på mandelmarängen och ställ in i frysen. Kakan bör stelna i minst 3 timmar innan servering.
Bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar