lördag 22 februari 2014

Choklad cupcakes med flingsalt


Happy Valentines Day



Choklad cupcakes


2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1 ägg
1 dl + 2 msk matolja
2,25 dl kokt hett vatten

Chokladfrosting


200 g mörk choklad
300 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,25 tsk salt
+ salt att strö över cupcaksen

Gör så här:


Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ägg och olja lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott i äggblandningen.
Tillsätt lite i taget av det heta vattnet och blanda till en slät smet. 
Fyll cupcakes formar till 3/4 med smet och grädda i ugnen i 17-18 minuter. Låt svalna helt.

Chokladfrosting: Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad, låt svalna till ljummen temperatur.
Vispa smör, fluorsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Om frostingen känns lös kan den stå i kylen 10 minuter och stelna till lite.
Spritsa frostingen på cupcaksen och strö över flingsaltet.















1 kommentar:

  1. Hej!
    Tänkte bara säga att du verkligen har en jättefin blogg och att jag själv blir inspirerad av den! Är du sugen får du gärna kolla in min blogg http://www.bakochsmak.se så kanske vi kan inspirera varandra så vi utvecklas.

    Ha en bra dag,
    Bak och smak

    SvaraRadera