måndag 2 juli 2012

Kladdkaka



 Det här är en av minna absoluta favorit kladdkakor!
Detta receptet har jag använt många många gånger.
När man ska göra en kladdkaka får man verkligen testa sig fram så den blir precis så kladdig som du vill ha den, för det finns verkligen ingenting värre än en torr kladdkaka. Hur många gånger har man inte varit ute och fikat och beställt kladdkaka med grädde och så e kakan torr, den kallas ju inte kladdkaka för ingenting!!!
 Med min ugn tar det 10 min för kakan att få sin perfekta kladdighet.

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt 
evt. lite vit choklad & pecannötter

Smöra och bröa en springform ca 22 cm i diameter & sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret & vispa ägg och socker lätt. Häll i det smälta smöret i äggblandningen.
Blanda de resterande torra ingredienserna med varandra och vispa sedan ner det i den andra smeten, vill man så kan man även blanda ner lite pecannötter i smeten men det kan även uteslutas.
 Häll ner smeten i springformen och tryck ner några bitar vit choklad i kakan, om du nu gillar vit choklad.
Grädda kakan i ca 10-12 min beroende på hur kladdig du vill ha den=o)
Servera med lite vispad grädde eller kanske lite vaniljglass.

3 kommentarer: